|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - g³o¶i do radia Blaupunkt
Siekier - 2 Mar 2006, 11:06 Temat postu: g³o¶i do radia Blaupunkt niedawno zakupi³em sobie radio firmy Blaupunkt teraz chce dokupic g³osniki do przodu oczywiscie 13 i zastanawiam sie czy ma znaczenie czy to lepiej jak g³osniki i radio sa tej samej firmy czy to nie ma roznicy ??
na oku mam te http://www.allegro.pl/ite...ja_faktura.html
co o nich sadzicie bo ja szczeze nie za dobrze sie na tym znam a nie chce kupic kota w worku dzieki z góry za odpowiedz
Artone^ - 2 Mar 2006, 12:36
Witka
Moim zdaniem to jeden czort czy bedziesz mial tej samej irmy radio i glosniki czy innych ... ja mam radio pionka i glosniki z przodu macAudio i jestem zadowolony z tego jak graja :] na polce mam magnaty i tez jest dobrze :]
a jak chcesz kupowac tylko na przod to zakombinuj cos zeby wsadzic na przod 16 glosniki bo z 13 moc jest znikoma ...
pzdr
Siekier - 2 Mar 2006, 13:19
z mi³a checia wsadzi³bym cos na ty³ ale obawiam sie ze pewnego poranka moge miec wibita szybe z ty³u
czy to ja mam schizy
napewno chce kupic do przodu a nie znam sie na tym i tym bardziej nie mam co kombinowac z 16
a na ty³ na pólke no wlasnie sam nie wiem doradzcie mi i powiedzcie co o tym sadzicie
andrew - 2 Mar 2006, 13:30
witam ciebie zalezy czego ty oczekujesz muzyki ktora ma ci sluzyc do jazdy czy muzyki aby ja czuc > bo to wszystko zalezy od naglosnienia jaki poziomu dzwieku tak wiec jezeli cos chcesz to moze na gg ci zaproponuje
bo jest wiele wariantow rozwiazania pozdrawiam andrew
Siekier - 2 Mar 2006, 13:42
najlepiej jakby gra³o i chucza³o hehe
w takim razie odezwe sie wieczorem do Ciebie na gg o porade
(obecnie jestem w pracy wiec nie moge teraz)
Kacper - 2 Mar 2006, 15:40
ha, to ja cos nei cos powiem.
G³o¶niki 13cm.... kiepska sprawa, choc sam aktualnie takie montuje. Generalnie wysoka cena zzeby to gralo proz±dnie, ja odkupilem u¿ywany zestaw odseparowanuch g³o¶nków JBL GT 5.0c i juz jestem zadowolony z tego
Co do Twojego przypadku, masz fieste mk4 wiec ciezka sprawa. Musisz sobie zrobic dystansy, np mdf lub kupic specjalne (phonocar robi i koles na allegro duzo tego ma wiec popytaæ) pod g³o¶niki 16cm. Ale ostro¿nie ! Bo trzeba uwazac na tapicerke... bo tam ma³o miejsca jest.
Wiec polecam rozwi±zanie z 16cm,chyba ze zdecydujesz sie na 13cm ale duzo zap³acisz a efekt i tak nie bedzie cudowny. Najlepiej daæ te 150z³ na 16cm ni¿ ponad 200z³ na 13cm... a dystansy kosztuj± akurat 40-50z³
jackrzec - 2 Mar 2006, 23:38
Artone^ napisa³/a: | Witka
Moim zdaniem to jeden czort czy bedziesz mial tej samej irmy radio i glosniki czy innych ... ja mam radio pionka i glosniki z przodu macAudio i jestem zadowolony z tego jak graja :] na polce mam magnaty i tez jest dobrze :]
a jak chcesz kupowac tylko na przod to zakombinuj cos zeby wsadzic na przod 16 glosniki bo z 13 moc jest znikoma ...
pzdr |
Tak... magnaty na pó³ce... Zapomnia³e¶ o tej skrzyni w baga¿niku, co ma³o klapy nie wyrywa
Dlatego jeste¶ zadowolony jak graj±
Artone^ - 3 Mar 2006, 00:19
ale jak nie bylo skrzyni to gralo bardzo przyjemnie skrzynka jest tylko po to ze chcialem miec konkretny bas
Bongo - 3 Mar 2006, 22:10
http://www.allegro.pl/ite...we_120_wat.html
Ja polecam ten zestaw...mam go i nie narzekam syczki ladnie graja basik tez jest...moze ja go nie slysze bo u mnie skrzynia wspomaga ca³osc ale nie jest najgorzej...jakbym mial drzwi wytlumione ladnie to by pewnie gra³o jeszcze lepiej pozdrawiam
mikolaj_r - 5 Mar 2006, 14:37
Lepszym wyborem bêdzie jaki¶ tani zestaw odseparowany np.ten mac audio który poleca Ci Bongo albo sinuslive sl130 ewentualnie Phonocar GL-1301 lub alpine SXE-1350. Fajne zestawy produkuje te¿ power bass - np. BK5. Je¿eli masz wiêcej kasy to kupuj helix blue 52 mkII lub jbl GTO 506 i zajmij sie wyt³umieniem drzwi w profesjonalnym zak³adzie. Nie napisa³e¶ jakie masz radio wiêc przy zakupie g³o¶ników zwróæ uwagê na to ¿eby nie by³o zbyt du¿ej róznicy miêdzy mocami RMS radia i g³osników(np radio 17.W a g³o¶niki 70 W)
Bongo - 5 Mar 2006, 21:22
wlasnie...bardziej pasuje odseparowany...i szczerze wolalbym tego maca co mam niz tego blau co proponujesz hehe albo to co proponuje miko³aj R pozdrawiam
|
|