Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - Biała Fiesta +nakładki RS - jaki kolor zderzaka

malek - 16 Lut 2006, 20:50

Moim zdaniem czarne z czarnymi zderzakami ładniejsza , ale zdjęcia nie mam :V:
Radziu - 16 Lut 2006, 21:05

Daras84 - 16 Lut 2006, 21:08

zdecydowanie czarny zderzak i biała dokładka na przodzie !!
SteiN - 16 Lut 2006, 21:26

Daras84 napisał/a:

zgadzam sie! orginalnie to wyglada :brawo: :brawo:

marcus_87 - 16 Lut 2006, 21:42

dokladki biale a zderzaki pomaluj na czarno, bedzie fajnie i oryginalnie, mozesz tez zalepic rowki w zderzakach...
chary - 16 Lut 2006, 23:14

U mnie wygląda to tak:

jaco11 - 17 Lut 2006, 07:17

Daras84 napisał/a:

fajnie to wygląda :lol: :brawo: :brawo: :brawo:

andrew - 17 Lut 2006, 09:12
Temat postu: Re: Biała Fiesta +nakładki RS - jaki kolor zderzaka
witam jezeli moge doradzic to zapewne nie bedzie to stylistycznie wygladac jezeli masz cala fiescine biala i dokladke zdzerzak chcesz zrobic w kolorze czarnym > powiem ci ze mialem pomalowane to na biao i inaczej autko wygladalo wydawalo sie ze jest to zupelnie inne autko > Ale powiem ze to zecz kazdego wlasciciela jak i czym jezdzi ale bardziej bedzie wygladala na bialo cala niz dokladka w kolorze czarnym kolega tak mial i serio nie za bardzo to wygladalo > Wygladalo to tak jak bys chcial cos zrobic i nic nie zrobił :) ale to juz twoja decyzja pozdro andrew
maly440 - 17 Lut 2006, 11:52

może troche nie na temat no ale... kupiłem sobie zderzaczki do fiesty 96-00 a mam fiestke 93 i niewiem jak je tam wsadzić źeby to jakoś normalnie wyglądało, może coś poradzicie?
maerik - 17 Lut 2006, 12:54

[quote="maly440"]może troche nie na temat no ale... kupiłem sobie zderzaczki do fiesty 96-00 a mam fiestke 93 i niewiem jak je tam wsadzić źeby to jakoś normalnie wyglądało, może coś poradzicie?[/quote]

Tylni podchodzi bez przerobek, przedni trzeba przerabiac i kombinowac. Sam chce taki na przod i jeszcze nie wiem kto w Krakowie by mi cos takiego zrobil... Jak znajdziesz kogos daj znac! :D

DziDzia - 18 Lut 2006, 01:33

powracajac do pierwotnego watku....tak jak Daras84, ja bym walnal czarny zderzak i biale nakladki...mnie osobiscie sie to widzi, pewnie dlatego ze nie podchodzi mi samochod calusi w jednym kolorze..
.pozdro

maly440 - 18 Lut 2006, 11:14

ja w środe jade wszczepić te zderzaczki od nowszej fiesty i planuje je pomalowac na szafirowo tak jak sportowe lustereczka i spojlerek (w przyszłości)
tomekk58 - 19 Lut 2006, 19:05

moje skromne zdanie jest takie... pasuje i tak ( zderzak i nakladka na bialo) i tak (zderzak czarny, nakladka bbiala) teraz tylko kwestia jest jak Tobie siebardziej podoba... my tym autem jezdzic nie bedziemy tylko Ty i Tobie sie ma podobac :)
DERFORM - 19 Lut 2006, 20:44
Temat postu: a tak wyglada czerwona z czewonymi zderzakami

i

BIGL - 6 Mar 2006, 07:03

Już pozakładałem nakładki, zderzaki mam czarne) i jest o wiele lepiej niż przed.Obawiałęm sie że auto będzie wyglądać "bułowato" ale jest git. Moim zdaniem lepiej jest z czarnymi zderzakami.Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
malek - 6 Mar 2006, 18:10

Pokażesz jakieś fotki? :)
BIGL - 7 Mar 2006, 04:20

Pewnie, tylko musze napstrykać :D .
borys71 - 8 Mar 2006, 14:12

Kazdy robi auto jak mu sie widzi i tak zeby mu sie podobalo...
A jezeli o mnie chodzi to ja bym wszystko prysnal na bialo...
Jak dla mnie pozostawienie tych czarnych zderzakow wyglada jakby ktos oszczedzal na lakierze... (ale to moje zdanie)
Zrobisz jak zechcesz...
Pozdrawiam i zycze powodzenia w kolejnych przerobkach... PEACE !!!

osimek1 - 9 Mar 2006, 19:20

jaco11 napisał/a:
Daras84 napisał/a:

fajnie to wygląda :lol: :brawo: :brawo: :brawo:

kazdy robi auto tak jak jemu sie podoba ale jak dla mnie to to lipa straszna jest, ja to bym okreslil ze tak troche po wiejskiemu wyglada - 10 razy lepiej wygladal zderzak i dokladki biale

marcus_87 - 9 Mar 2006, 22:42

ja sie nie zgodze z przedmowcami, wedlug mnie zderzaki w kolorze pozbawiaja fieste(mk3)charakteru, sa one tak jakby wodrebnione z bryly samochodu i jak najbardziej pasuje zeby byly w innym kolorze, szczegolnie na bialym. oczywiscie to moje zdanie
BIGL gratuluje wyboru czekam na foty :)

BIGL - 11 Mar 2006, 18:03

A oto kilka fotek Fiestki
http://img122.imageshack....sany00045bj.jpg
http://img122.imageshack....sany00121la.jpg
http://img149.imageshack....sany00102gh.jpg
http://img149.imageshack....sany00092pv.jpg
http://img95.imageshack.u...sany00119hs.jpg
http://img95.imageshack.u...sany00125df.jpg
http://img95.imageshack.u...sany00145zj.jpg
Sorki że jest brudna ale sami rozumiecie mrozy itp. :-)

malek - 11 Mar 2006, 18:37

:brawo: Wygląda jak trzeba
andrew - 11 Mar 2006, 20:06

witam jezeli masz zamiar to tak zostawic bez malowania to chyba nie za dobry jest to pomysl zrób zderzak w kolorze fiesty i berdzie ok, ale i tak brawa za poczynania w przerobieniu fieścinki
Radziu - 11 Mar 2006, 20:20

:brawo: Ładnie wyszło, zwłaszcza przednią dokładkę ładnie spasowałeś ze zdeżakiem :brawo:
Artone^ - 11 Mar 2006, 22:36

jak bym moją widział :) tylko bez progow :P

i ajnie ze masz ta dziurke na ucho do holowania ... ja niestety jej nie mialem i jak doszlo co do czego to mam polamanego RS'a, odprysnieta farbe i zepsuty kształt dokładni, bo opierała sie ona na uchu i jest lekko wygieta ;/ ... ale ja to zrobie :D tylko czekam na jakis konkretniejszy fundusz :P

Pozdrawiam :)

sowa - 12 Mar 2006, 10:47

jesli moge trzy grosze od siebie.. z czarnym o wiele lepiej.. mniej mdło.. ja bym zaryzykowala jeszcze z polakierowaniem słupka na czarno... tak zeby optycznie połaczyc okna... pierw sprobuj na zdjeciach jak to wyglada.. ale moze byc ciekawie;).. pozdrawiam
BIGL - 12 Mar 2006, 13:32

Prawda jest taka że biały kolor strasznie ogranicza i nie można se pozwolić na wszystko co sie chce.Z białymi zdeżakami i nakładkami moim zdaniem nie było by jej dobrze, wyglądała by strasznie mdło i odpustowo(nie pasuje głównie kolor auta), co innego zderzaki od XR-ki itp., zresztą dla mnie jest zadżebiście i szczerze to i tak przeszło moje oczekiwania.To były prace raczej pod wzglendem kosmetycznym a nie tuning.
Scyhe - 12 Mar 2006, 21:20

A ja troche offtopic.... Gdzie zaopatrujecie sie w te dokładki ? Widziałem podobne na allegro ale niewiem jak z jakością ich wykonania. Jesli mozecie to podajcie cene Pozdro
Artone^ - 12 Mar 2006, 21:35

na allegro bo orginalne na szrotach bardzo trudno trafic ... ja jak kupilem fieste pojechalem na szrot po srutututu typu lampa, lusterko, klamka itd i niechcaco kupilem RSy bo mi sie spodobały :)

Pogadaj z chlopakami ktorzy maja Rsy z allegro i oni najlepiej doradzą :D

BIGL - 13 Mar 2006, 08:27

Ja kupiłem na allegro,co do jakości to nie jest tak tragicznie.Oczywiście to tylko laminat i nie jest w 100% dokładny . Z jedną boczną listwą miałem problem bo była troche jakby zakrutka i musiałem troche ją naciąć.Ogólnie to jest ok i w miare za niewielkie pieniądze.
KoRcZuS - 13 Mar 2006, 09:38

Nie podoba mi sie :( Ale to dlatego ze nie trawie zderzakow w innym kolorze niz karoseria, wg mnie lepiej by wygladalo wszystko na bialo ;)
Kam'ol - 27 Mar 2006, 10:31

a ja z przekory powiem, walnij wszystko na czarno, będzie się ładnie odbijało i będzie kontrastowo, bo takie polaczenie biale czarne białe "jak dla mnie" jest zbyt figlarne...
borys71 - 27 Mar 2006, 10:58

KoRcZuS napisał/a:
Nie podoba mi sie :( Ale to dlatego ze nie trawie zderzakow w innym kolorze niz karoseria, wg mnie lepiej by wygladalo wszystko na bialo ;)

zgadzam sie tutaj z kolega...

nie podoba mi sie jak zderzaki sa winnym kolorze niz karoserja...
ale to rzecz gustu
generalnie bardzo ladnie wszystko jest spasowane i bardzo ladny efekt koncowy... lecz ja bym jeszcze prysnal zderzaczki :)

a co do rzeczy z allegro... ja zakupilem do swojej fiestki zderzczki od futury z laminatu... nie polecam nikomu... bardzo slaba jakosc wykonania... nie pasuja za dobrze... nie jestem z nich zadowolony... dlatego juz zakupilem prawdziwe zderzaki od Futurki...
jezeli mam komus doradzic... to szukajcie oryginalnych rzeczy... wiem ze to jest drozsze itp. ale lepiej odlozyc troche kasy i poszukac troche... bo efekt jest naprawde duzoooo lepszy...

pozdrawiam... :)