|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Brak iskry
Matis - 6 Lut 2006, 21:10 Temat postu: Brak iskry Co może być powodem braku iskry, świece i kable WN wymieniene.
szynszyl - 6 Lut 2006, 21:22
to znaczy ze cewka nie daje tej iskry
Matis - 6 Lut 2006, 21:32
a oprócz cewki może coś jeszcze być ?
szynszyl - 6 Lut 2006, 22:02
raczej niewiele:
Matis - 6 Lut 2006, 23:10
Ok dzieki.
diodalodz - 7 Lut 2006, 01:32
zacznij od źródła czyli od czujnika położenia wału . Siedzi nad rozrusznikiem . Sprawdz przewody . Zdemontuj i zobacz czy sie nie zasyfił ,nie rozleciał
Matis - 7 Lut 2006, 21:59
śmieszne jest to że dzisiaj rano sprawdziłem jeszcz raz i jest iskra, odpalił za pierwszym dotknięciem. Zgłupiałem i nie wiem o co chodzi.
osalen - 7 Lut 2006, 22:56 Temat postu: Brak Iskry Witam
Też tak miałem, że raz iskra była a raz nie czasem zapalił pochodził tak z 4 minuty i gasł. Wymieniałem i cewkę i moduł i czujnik położenia wału korbowego a na koniec, co najlepsze okazało się, że to był komputer .naszczęscie wymienili mi to niepotrzebne części na komp i maszynka śmiga, zostałl mi tylko w zapasie czujnik położenia wału ( kupowany w sklepie z wielkimi problemami) :lol: Nie mówię że to akurat jest zapsute w twoim przypadku ale licho nie śpi :-/
osalen - 9 Lut 2006, 09:25
No, więc tak komputer kosztował mnie 300 zeta na szrocie cena porównywalna z Allegro. A nerwów to mnie kosztowało o wiele więcej :lol: . Ale to nie wiadomo czy komputer pada w twoim przypadku . Bo u mnie najpierw stanął w trasie zapalił i tak w koło Macieju raz zapalił a raz nie. :-( Raz iskra była a raz nie. Posprawdzaj sobie jeszce kable i co tam mozesz bo szkoda kasy bulić tak jak ja.
lukjar6 - 9 Lut 2006, 09:45 Temat postu: iskra Witam!!!
Dołączając sie do tematu poradził bym sprawdzic sama stacyjke ktora moze powodowac zanik iskry, mialem taki przypadek u pewnego goscia ktorem auto nie zapalalo z kluczyka a z popychu zapalalo.
pzdr Łukasz
Maciej MK4 - 9 Lut 2006, 10:32
Najlepij podpiąć fiestkę do UNI-CHECK'a i wiadomo co jest z ukladem zasilania silnika.
|
|