|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - jak to wykonac PANELE
Docent - 29 Sty 2006, 21:45 Temat postu: jak to wykonac PANELE Mam pytanko dotyczce wykonania paneli drzwiowych w fiescie mk2 z czego gdzie to kupic jak zrobic zeby nie speprzyc no i zeby byly kieszonki bo sa mi potrzebne i do tego zeby szybki mozna otwierac korbeczka sorki ze tak chaotycznie ale mam zamiar sie za to wziasc i nie moge zaczac nbo nie wiem od czego
jelsi ktos ma takie wykonane w mk2 prosze o zdjecia lub opis i dzieki
jaco11 - 4 Lut 2006, 07:58
jeszcze raz i spokojnie odezwij sie na gg
Docent - 7 Lut 2006, 22:15 Temat postu: no i wielkie gówno jak widze nikt nie umie pomoc czy nikt kto posiada mk2 nie ma glosnikow w fiescie to niemozliwe jak wy ludzie macie je zamnotowane
prosze o pomoc
jaco11 - 14 Lut 2006, 21:14
a prosilem o coś na gg i miałes sie odezwać pozdrowionka
Moby - 15 Lut 2006, 01:02 Temat postu: ;] man najleprzym sposobem jest wykonanie z płyt drewnianych .. no i mozna zorbic duze napane takie podchodzące pod korbke nawet>> wtedy wystarczy wydłuzyc tylko trzpień wychodzący z drzwi ( w sumie godzinka roboty na oba trzepinie) i wtedy nie masz poroblemu no i potem to ładnie obić materialem jakims aa no i podstawa to wytłumic drzwi matami bitumicznym zewn i wewn blache.
Docent - 15 Lut 2006, 08:35 Temat postu: dzieki Wilekie dzieki
Wlasnie zastanawiam sie nad plyta MDF czy z tego nie ykonac taschek bo chyba tak sie to nazywa, najwiekszym problemew sa wlasnie dla mnie te korbki od szyb
Jaco11 wysle ci zdjecie jak tylko bede mial cyfrowke czyli dzisiaj
a z czego wykonac te przedluzki na trzpienie korbki
andrew - 15 Lut 2006, 12:52 Temat postu: Re: dzieki
Docent napisał/a: | Wilekie dzieki
Wlasnie zastanawiam sie nad plyta MDF czy z tego nie ykonac taschek bo chyba tak sie to nazywa, najwiekszym problemew sa wlasnie dla mnie te korbki od szyb
Jaco11 wysle ci zdjecie jak tylko bede mial cyfrowke czyli dzisiaj
a z czego wykonac te przedluzki na trzpienie korbki | jezeli doradze to wlasnie wykonuje sie to z płyty mdf zaden problem, wlasnie sam robie drugie poniewaz wykonuje wzór na nich aby pasowal do obicia drzwi pozdro jezeli moge pomóc to na gg kliknij a odnosnie przedłuzek to tylko przetoczyc i zafrezowac tulejke i na czpien skontrowac nareczka andrew
Moby - 15 Lut 2006, 13:05 Temat postu: ;] no plyta mdf tez jest stosowana. a co do trzpieni to mozna tez poprostu obciąc koncowke i wspawać jakis precik na na ządaną dlugosc i potem znowu obcieta koncowke przystawac to tego precika tam zeby nam korbka normalnie dziala i zeby nie bylo problemu z jej montazem bo tam na koncu jest taka gwiazdeczka zeby sie gałka nie ślizgała
lehu8 - 16 Lut 2006, 19:49
Nie musisz nic z korbkami robić
Ja u siebie zrobiłem tak:
W mk2 są takie miejsca w drzwiach na głośniki ale wchodzą tam tylko 10 cm
Rozciąłem te otwory w dół i wyciąłem pozostałą blachę ;-) głośnik wchodzi wtedy poniżej korbki 8)
Weszły 16 cm , tapicerkę okleilem materiałem i wygląda to bardzo ładnie.
Jakieś odstawki można jeszcze dać.
Jak zeskanuję zdjęcia to pokażę.
Moby - 16 Lut 2006, 22:06 Temat postu: ;] Aha toja zas niedoczytalem bo nie wiedzialem ze kolega pyta o mk2 bo ja pisalem jak mozna zrobic w mk3
|
|