Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Regulacja świateł mk3

jaco11 - 8 Sty 2006, 13:05
Temat postu: Regulacja świateł mk3
Panowie popierwsze który bezpiecznik odpowiada za regulacje światełw Mk3 po drugie czym najlepiej nasmarować ślimaki od silniczka lamp ??? w sumie nie działaja stoja chyba w najnizszym położeniu a opisu przy bezpiecznikach brak w starej MK2 był opis wszystkich bezpieczników a tutaj nic ???
Lokmen - 8 Sty 2006, 13:26

po pierwsze zacznij uważnie przeglądać forum - szczególnie mechanikę tam jest wykaz bezpieczników i przekaźników do MK3 http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=11667 - wstyd....
a po drugie po co chcesz smarowac te slimaki na sucho jak bedą chodzi to nic im sie nie stanie - ale jak sie upierasz to posmaruj je wazeliną techniczną...

jaco11 - 8 Sty 2006, 16:36

dzieki łokmen kolejna wpada z mojej strony to przez to że oszalałem na punkcie mojej fiestki pozdrowionka :D

i jeszcze jedno czy ten przełacznik regulacji świateł powinien chodzić stopniowo cos w rodzaju jak od wentylatora czy normalnie bez oporow jezeli tak to chyba wiem w czym tkwi problemik ???

Piter - 8 Sty 2006, 21:19

jaco11 napisał/a:
dzieki łokmen kolejna wpada z mojej strony to przez to że oszalałem na punkcie mojej fiestki pozdrowionka :D

i jeszcze jedno czy ten przełacznik regulacji świateł powinien chodzić stopniowo cos w rodzaju jak od wentylatora czy normalnie bez oporow jezeli tak to chyba wiem w czym tkwi problemik ???

U mnie regulacja jest płynna. Można ustawić w dowolnym położeniu.

jaco11 - 8 Sty 2006, 21:29

dzieki piotr PK czyli przełacznik jest sprawny musze sprawdzić go jeszcze oki dzieki :) a wktórym miejscu znajduje sie jakis przekaźnik do swiateł

koledzy własnie jak najlepiej i bezpiecznie wyjąć ten przełacznik swiateł aby nic nie uskodzić

Panowie kable sa uciete przy lampie napewno coś było grzebena kto pomoze moze jakiś schemat kolory kabli itp> prosze o pomoc

moze ktos przerabiał już ten temat i pomoże

widze żę sam powoli znajduje ::
FORD Fiesta 1991 - Fiesta (89) 1.8 Diesel RTC, RTD - DSL
(3.89 - 12.96) 44 kW 4 Cyl.

Reflektory - Obwód regulacji promieni reflektora 1/1

Elementy składowy

A351 Bezpiecznik/skrzynka przekaźnikowa
A42 Wewnętrzny układ lamp
F1 Bezpiecznik 6
M357 Silnik regulacji prawego reflektora
M847 Silnik regulacji lewego eflektora
S7609 Przełącznik wyrównywania reflektow