Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - halogeny mk5

DziDzia - 27 Gru 2005, 14:05
Temat postu: halogeny mk5
witam!
czy wie ktos czy mozna zamontowac w moim zderazaczku halogeny??czy sa potrzebne jakies przerobki bo w sumie to od tylu nie ma mocowan..a oto zderzaczek
z gory dzieks bo nie znalazlem nic na forum...

ElGrey - 27 Gru 2005, 16:19

Mozna bez problemu :D
Oczywiscie halogeny to nie problem, ale wiazka do ich podlaczenia to juz calkiem inna sprawa...
w ASO koszk ok 300 zl (wiazka, przycisk do kabiny, przekaznik itd...) :twisted:

JoeMix - 27 Gru 2005, 16:48

Ta trójkątna dziura centralnie na zdjęciu to jak sie nie myle miejsce na halogenik włąsnie...
Lokmen - 27 Gru 2005, 18:42

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=77625473 - nawet tanie są te hallogney do MK4/MK5...
fermik - 27 Gru 2005, 19:03

Łokmen napisał/a:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=77625473 - nawet tanie są te hallogney do MK4/MK5...

Przy kupowaniu trzeba uwazac, bo halogeny takie jak powyzej,
to tylko do mk4 pasuja. Do mk5 sa tez trojkatne, podobne, ale nie
takie same, troszke inne sa katy tego trojkata.

Swoja droga to mocowanie tych halogenow w zderzaku jest debilne.
Jak sie lekko o cos zderzakiem zahaczy, to zderzak sie dogina i o belke
przednia rozbija sie tyl halogenow. Wlasnie szukam lewego od dluzszego czasu.

A co do ofert z allegro na uzywane halogeny to ciekawe ile z nich to kradzione...

DziDzia - 27 Gru 2005, 21:12

Cytat:
Ta trójkątna dziura centralnie na zdjęciu to jak sie nie myle miejsce na halogenik włąsnie...
owszem ale jak sa halogeny to tej poziomej przegrodki chyba nie ma co??wyciac ja trzeba?? halogeny widzialem i za 120 ale to mnioejsza...wlasnie nie wqiewm jak z tym kablem jest...bo jakis tam kabelkek odstaje od reflektorow wiec podejrzewam ze jest....radia tez nie bylo a kabel od anteny byl...tak czy siak dzieks wielkie...
ElGrey - 28 Gru 2005, 21:20

DziDzia napisał/a:
Cytat:
owszem ale jak sa halogeny to tej poziomej przegrodki chyba nie ma co??wyciac ja trzeba?? halogeny widzialem i za 120 ale to mnioejsza...wlasnie nie wqiewm jak z tym kablem jest...bo jakis tam kabelkek odstaje od reflektorow wiec podejrzewam ze jest....radia tez nie bylo a kabel od anteny byl...tak czy siak dzieks wielkie...

ten kabelek od reflektora to i u mnie w Mk IV jest po obu stronach, a do przeciwmgielnych jest zupelnie co innego(zakladalem u siebie przeciwmgielne sam wiec wiem :-P ) a elektryka u ciebie jest taka sama
:he: Antena orginal ma kazdy egzemplaz, tak samo jak okablowanie i glosniki do radia :he:

DziDzia - 29 Gru 2005, 10:17

hey ElGrey...

Cytat:
Antena original ma każdy egzemplarz, tak samo jak okablowanie i głośniki do radia

musze Cie zadziwić...antenę mailem ale wiem mi na słowo TYLKO...nie miałem ani kabli od głośników ani głośników...chyba że montowali głośniki Bóg wie gdzie bo na pewno nie w drzwiach...i śmieszne pytanie...jakie żarówki wsadza sie do halogenów i jakie do przeciwmgielnych??