Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Wiatrak od chłodnicy

Debek - 23 Gru 2005, 15:36
Temat postu: Wiatrak od chłodnicy
Witam. tak kruciutko...
Jak się zdejmuje wiatrak od chłodnicy(z obudową) w xr-ce?
Odkręciłem tą sróbke na samej górze, ale on ciągle mocno siedzi, trzyma się u dołu. czy tam tez jest przemocowany śrubką? Jeśli tak to po kturej stronie ona siedzi? I jak odłącze ten wiatral od zasilania to czy nie zaburzy to pracy czegoś innego?
Ze świątecznymi pozdrowieniami dla wszystkich
ja

odyniec - 24 Gru 2005, 00:20

wiatrak ten sluzy do chlodzenia silnika jak sie b nagrzeje (w korku stoisz w miescie latem.... itd). na dole jak sie nie myle jeszcze na 2 sruby jest przykrecony badz na 1-dna.... zima nic sie nie stanie jak go odlaczysz, latem raczej tez nie:) wzajemnie Wesolych Swiat
kazi - 24 Gru 2005, 16:05

Jest tylko jedna u gory srobka na dole jest tylko wsadzone w prowadnice pozdro. :)
doogi - 24 Gru 2005, 16:32

powiem ci ze mi pewien czas nie działał wiatrak i nie szło jeździć mniej niz 100 bo nic nie chłodziło i momentalnie (po 5-10 min jazdy) zaczynał sie grzać.
kazi - 25 Gru 2005, 23:09

u mnie po wypadku bez plynu w chlodnicy przejechalem ok 5 km i nic sie nie dzialo troche dymilo sie jakby byl pozar ale silnik zyje musialem dojechac bo laweta droga jest ale silniczek spoko wytrzymal i jezdzi dalej :D a wiatrak mi sie nigdy nie zalączył