|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Wzmak - da sie naprawic??
nicos - 26 Lis 2005, 22:44 Temat postu: Wzmak - da sie naprawic?? Witam, dzisiaj odebralem autko bo mialem pozyczone i okazalo sie ze skrzynia niedziala, sa dziwne basy. zajechalem do sklepu car audio i gosc powiedzial ze ktos musial mi urwac 2 koncowki wystajace tam gdzie sie podlacza kanal l i kanal r we wzmaku i dlatego nie chce dzialac. Mozna to jakos dorobic i naprawic????Bez basu to tak jakos dziwnie. co mam robic??jak fachowo nazywaja sie te koncowki do ktorych sie podlacza kanaly od radia??z gory dzieki za pomoc.pozdrawiam
_-MoKrY-_ - 26 Lis 2005, 23:24
qrna 3 raz zabieram sie z a ten post, jakieś dziwne resety.... a miałem to napisane całkiem schludnie...teraz będę się streszczał
1. sprawdź okablowanie, włącznie z kablem remote
2. jeśli końcówki ( chyba o chinch "czincz" ci chodzi) są wyrwane to powinny lekko chodzić w obudowie, chyba że są przykręcone, to wtedy rozkręcasz wzmaka i wszystko jasne.... jak oderwane a płytce drukowanej nic nie jest to lutownica w dłoni i po kłopocie
3. możliwe że radio nie podaje sygnału
jaco11 - 27 Lis 2005, 10:03
tak jak kolega mówi powoli bez pospiechy sprawne reze i lutownica o dziwo tez mi się tak udało kilka raz coś na prawić a mozna prośic o symbol tego sprzetu chcialbym przjrzeć się bardzie
nicos - 27 Lis 2005, 10:15
to jest ten wzmak ale kupilem go w swoim sklepie car audio
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73603031
na drugim zdjeciu widac chinche ja je mam wyrwane.mozna je jakos dokupic bo niemam ich??
jaco11 - 27 Lis 2005, 11:20
jasne że mozna dokupic w sklepie elktronicznym zdejmij obudowę i zobacz jak są montowane powoli abyć niczego ty jeszcze nie zepsuł a jak się boisz podejdż do jakiegoś elktronika i napewno ci to zrobi za grosze chyba ze mechanicznie jest coś uszkodzonegio w środku najlepiej rozkrećic i popatrzeć
nicos - 27 Lis 2005, 12:02
ale mam na gwarancji i moge ja spracic prawda??wiec w zwyklym elektronicznym mozna dokupic tak?
jaco11 - 27 Lis 2005, 12:07
Z tego co mi się wydaje gwaranja w momencie wyrawnia wtyków ulega zniszczeniu ponieważ urzadzenie jest p oddane zniszczeniu mechanicznemu ale ja tylko tak przypuszczam proponuje jednak podejść do jakiegoś fachowca z tym wzmacniaczem
nicos - 27 Lis 2005, 12:17
ile takie chinche moga kosztowac??i dlatego ze to jest wyrwane nie chce dobrze dzialac??
jaco11 - 27 Lis 2005, 12:21
Naprawde nie wiem ale nie są to jakieś holendarne ceny nie wymyślać ale grosze 8) poszukaj w necie napewno gdzieś są
nicos - 27 Lis 2005, 14:25
a tak wogole to te solingi sa cos warte:)?
jaco11 - 27 Lis 2005, 14:36
Nie chcę się wypowiadać na temat firmy której nie uzywałem opinie napewno bedą podzielone jak zwykle moze znajdzie 8) się ktoś kto używał sprzetu tej firmy ja proponuje narazie poczytac tutaj : http://www.audiocar.pl/fo...i=19964&t=19867
nicos - 27 Lis 2005, 17:56
a moze ktos z was mial stycznosc z solingiem?jutro lece w poszukiwaniu elektronika, bo serce az boli ze skrzynia w bagazniku i nie ma basiku:)
Kacper - 27 Lis 2005, 19:19
nicos napisał/a: | a moze ktos z was mial stycznosc z solingiem?jutro lece w poszukiwaniu elektronika, bo serce az boli ze skrzynia w bagazniku i nie ma basiku:) |
mam byc szczery ? zaoszczędziles i tyle...
_-MoKrY-_ - 27 Lis 2005, 19:28
Kacper napisał/a: | nicos napisał/a: | a moze ktos z was mial stycznosc z solingiem?jutro lece w poszukiwaniu elektronika, bo serce az boli ze skrzynia w bagazniku i nie ma basiku:) |
mam byc szczery ? zaoszczędziles i tyle... |
bez przesady, jeśli tylko się odlutowało wejście od płytki to nic się nie stało... na upartego w każdym wzmaku się coś takiego może przydarzyć (chyba że czincze są montowane do obudowy i z obudowy do płytki przewodami)
nie wiadomo w jakiej sytuacji doszlo do usterki,
nicos - 27 Lis 2005, 19:36
jedno jest pewne brat mial za duzo sily lub nerwa i koncowek nie ma:)
_-MoKrY-_ - 27 Lis 2005, 19:40
to jakieś dziwne wtedy.... bo musiał zamiast ciągnąć za przewód sygnałowy to chyba pchać do środka albo w bok...bo normalnie to powinno się zsunąć....chyba ze ten wzmak to naprawdę ma badziewne wykonanie, jeśli tak to aż szkoda słów
Kacper - 29 Lis 2005, 00:05
Mokry, ja nie mówie ze te uszkodzenie jest dlatego ze zaoszczedził
Tylko tak dopytywał o firme Soling... to napisalem, zaoszczędził, bo kupil coś mało ciekawego... a dokładając 70-90zł by kupił Blaupunkta 2100, a od goscia o nicku Szymon 22 czy jakos tak dostal by pół albo rok gwarancji na niego... i miałby porządny wzmacniacz
_-MoKrY-_ - 29 Lis 2005, 17:56
... szkoda że się wcześniej nie dopytał co brać interesujący sprzęt tu opisujesz
spoko luz Kacper wszystko jasne
Polsław - 23 Gru 2005, 20:15
Witam cincze sa tanie 20-30 zl a wzmaka da sie naprawic otworz go zobacz co jaest luzne polutuj tylko nie zrob zwarcia sprawdz cincze czy nie sa przelamane dobrze podlaczone jak sie nie da to daj do naprawy tylko nie do jakiegos papudraka ja tez mialem [problem] ze sprzetem ale wydalem troche kasy i jest juz spokoj radio wzmak sub skrzynia owalne glosniki w polke syczki troch poszlo kasy postaraj sam pogrzebac i bedzie ok??
cinot - 24 Gru 2005, 00:23
,,Auta i kobiety się nie pożycza"
KacpeRS - 25 Gru 2005, 13:09
cinot napisał/a: | ,,Auta i kobiety się nie pożycza" |
auta motoru i kobiety się nie pożycza święta racja
|
|