Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Klakson i alarm

Bit1 - 17 Lis 2005, 23:15
Temat postu: Klakson i alarm
Sprawa wygląda tak nie działa mi klakson (trąbki wysiadły) ani syrena alarmowa (chyba się spaliła) i mam takie pytanko czy mogę kupić np. tylko syrenę alarmowa i podłączyć do niej i alarm i klakson?
Czy sie da? Czy to jakos pogorszy działanie i tego i tego? Jakie macie o tym opinię?

dday - 18 Lis 2005, 02:21

to ja bym zrobił odwrotnie (jesli już bym tak oszczędzać miał) :ra: kupiłbym klakson (trąbki) i pod to alarm podłączył ;)
Jaroslaw82 - 18 Lis 2005, 06:40

dday napisał/a:
to ja bym zrobił odwrotnie (jesli już bym tak oszczędzać miał) :ra: kupiłbym klakson (trąbki) i pod to alarm podłączył ;)

Dokladnie tak!!
Ja kupisz syrene alarmowa i podlaczysz ja pod klakson, to podczas proby zatrabienia uslyszysz dzwiek taki jak ma... alarm!
Natomiast jak kupisz klakson- podczas trabienia wszystko bedzie normalnie, natomiast jak uaktywnisz alarm- to wlasnie klakson bedzie sie darl ( to bedzie brzmialo tak, jakby ktos naciskal na klakson w rownych odstepach czasu) i moze byc nawet glosniej niz w przypadku syreny alarmowej
Pozdro

szynszyl - 18 Lis 2005, 08:19

klakson musi spełniac normy. przeglad w koncu musi auto przejsc
Bit1 - 18 Lis 2005, 08:50

Przegląd to akurat nie problem:) dopiero za rok mnie czeka.

Dobra dzieki za rady widzę że jesteście zgodni więc tak zrobię tylko hmm gdzie w okolicach chorzowa?

Można kupić jakieś tanie trąbki muszą być do forda czy mogą być jakiekolwiek?

diodalodz - 18 Lis 2005, 16:27

możesz wsadzić nawet od poloneza tylko trzeba delikatnie wtyczke naciąć z izolacji .