|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Zapłon
pimon5 - 14 Lis 2005, 19:35 Temat postu: Zapłon Witam wszystkich fachowców FIEST. Mam problem, który mnie męczy. Zaczęło się jakie¶ dwa miechy temu, wsiadam i kręcę, a tu nic, co¶ gdzie¶ tam łapie, ale nic (auto stało cał± noc), po pięcio minutowej próbie w końcu załapał, problem się skończył, w międzyczasie wymieniłem kable i tydzień temu znowu - kręcę jakby czasem chciał załapać ale... musiałem pchn±ć lekko i zapalił, problem znów się skończył, znów odpalał od kopa. Dzi¶ znowu to samo. Kable nowe ¶wiece NGK -3000 km. Co być może? dzieje się tak przy większym postoju 8-12 godz :-(
JoeMix - 14 Lis 2005, 20:38
Trzeba sprawdzić czy jest prawidłowo podawane paliwo przedewszystkim - bo to jest zazwyczaj problem z rozruchem... w chwili kiedy jak pchniesz pali z miejsca...
odyniec - 15 Lis 2005, 23:29
a ja stawiam na to ze zebatki na rozruszniku poszly... u mnie bylo podobnie a teraz pali na pykniecie;] a tak samo mialem, ze chciala... a nie mogla krecilo, ale na silniek to juz nie szlo... bo zebatka poszla sie j.....ć. a na pych odpalala bez problemu. ew sztutki na rozruszniku sprawdz:) pozdro
|
|