Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - Halogeny w MK3

Rangers76 - 13 Lis 2005, 18:58
Temat postu: Halogeny w MK3
Cześć!!!
Chciałbym sobie zainstalować ładne halogeny (w blasze pod zderzakiem).Czy ktoś może rzetelnie poradzić mi jak to zrobić i ile mnie to może kosztować?
Pozdrawiam

Danio - 13 Lis 2005, 19:05
Temat postu: Re: Halogeny
Rangers76 napisał/a:
Cześć!!!
Chciałbym sobie zainstalować ładne halogeny (w blasze pod zderzakiem).Czy ktoś może rzetelnie poradzić mi jak to zrobić i ile mnie to może kosztować?
Pozdrawiam

molu miał bombowo wstawione w swojej soczewki...mnie sie to podobało..a jak nie tak to po prostu pod zderzak przykręć jakieś fajne hella abo cóś i tez będzie sie ładnie przentować

Darekmk3 - 13 Lis 2005, 20:10
Danio napisał/a:
Rangers76 napisał/a:
Cześć!!!
Pozdrawiam

molu miał bombowo wstawione w swojej soczewki...mnie sie to podobało..a jak nie tak to po prostu pod zderzak przykręć jakieś fajne hella abo cóś i tez będzie sie ładnie przentować

tak jak Darek miał przykrecone

p.s. a tak na marginesie Daniel te twoje halogenki xr nieżle daja po oczach hehe

Danio - 13 Lis 2005, 21:51
Darekmk3 napisał/a:
Danio napisał/a:
Rangers76 napisał/a:
Cześć!!!
Pozdrawiam

p.s. a tak na marginesie Daniel te twoje halogenki xr nieżle daja po oczach hehe

no Darek to ma chyba orginały...a co do moich to przepraszam jeśli ślepiłem..ale nie było mnie przy ustawianiu toru i nie chciałem zaliczyć jakiejś niespodziewanej opony..w najbliższym czasie chciałbym żeby troszku mocniej fiestka świeciła :)

Darekmk3 - 14 Lis 2005, 08:49
Danio napisał/a:
Darekmk3 napisał/a:
Danio napisał/a:
Rangers76 napisał/a:
Cześć!!!
Pozdrawiam

no Darek to ma chyba orginały...a co do moich to przepraszam jeśli ślepiłem..ale nie było mnie przy ustawianiu toru i nie chciałem zaliczyć jakiejś niespodziewanej opony..w najbliższym czasie chciałbym żeby troszku mocniej fiestka świeciła :)

wiadomo ze musiała slepic a wudech zostaw bo innym chodzi jeszcze głosniej heh

Daras84 - 14 Lis 2005, 21:11

no ja mam takie halogenki orginalne z Helli były fabrycznie montowane w wersji S
RAF_74 - 16 Lis 2005, 08:00

A czy będą przeciągnięte fabrycznie wiązki kabli pod halogeny, ewentualnie gdzie szukac?
Nie dawno jak robiłem konserwacje to przez przypadek znalazłem w bagazniku przewody od lamki oswietlenia bagaznika. a ze kiedyś kupiłem taka lampkę od jednego Klubowicza szybko wkręciłem i mam oświetlenie :)

Danio - 16 Lis 2005, 11:05

RAF_74 napisał/a:
A czy będą przeciągnięte fabrycznie wiązki kabli pod halogeny, ewentualnie gdzie szukac?
Nie dawno jak robiłem konserwacje to przez przypadek znalazłem w bagazniku przewody od lamki oswietlenia bagaznika. a ze kiedyś kupiłem taka lampkę od jednego Klubowicza szybko wkręciłem i mam oświetlenie :)

u mnie chyba są ze trzy wolne wtyczki z prawej strony przy lampie...i to by mogło być od halogenów...jednak ja jak miałem podpinane halogeny od xr to pociągnąłem nowe wiązki kabli ...puszczone w peszlu ..przekłułem sie przez gume(później to zasylikonowałem)
i jestem zadowolony

cipojsza - 16 Lis 2005, 22:34

Jedna lub dwie z tych wtyczek przy prawym swietle jest od komputera - tester.
Ale jedna faktycznie jest od halogenów, wiem bo odpiąłem jak demontowałem.

Danio - 17 Lis 2005, 00:00

cium cium napisał/a:
Jedna lub dwie z tych wtyczek przy prawym swietle jest od komputera - tester.
Ale jedna faktycznie jest od halogenów, wiem bo odpiąłem jak demontowałem.

dziękuję za poprawkę :)

jogar26 - 17 Lis 2005, 00:29

Wydawało mi się, że te wtyczki są przy lampie po stronie kierowcy...
Tak chyba jaśniej - nie trzeba się zastanawić czy stoimy z przodu, czy z tyłu :)

cipojsza - 17 Lis 2005, 07:07

jogar26 napisał/a:
Wydawało mi się, że te wtyczki są przy lampie po stronie kierowcy...
Zgadza się - musze popracować nad jasnością moich wypowiedzi :D
Luck_mk3 - 7 Sie 2006, 10:49

Witam, chcialbym zamontowac halogeny do Fiesty, mają to być reflektory p/mglowe, mają dobrze oswietlac droge podczas mgły a nie stanowić ozdobnych dodatków.

znalazlem cos takiego
- małogabarytowe typ 3HMZ http://www.wesem.com.pl/h...halogen=3hmz&pl

lub takiego
- małogabarytowe typ HM, HMZ http://www.wesem.com.pl/h...p?halogen=hm&pl

w zwiazku z tym mam kilka pytan:

1. które będą lepsze
2. jezeli te wieksze beda lepsze to żółte czy białe
3. pytanie do kolegi Daras84 - jaki rozmiar mają Twoje halogeny ktore prezentujesz na zdjeciu
4. jak kupie halogeny, kupie wlacznik do nich, to czy jeszcze bedzie potrzebny jakis przekaznik, stycznik (czy jak to sie tam nazywa ). Są 3 fabryczne wiazki przewodow przy lampie. (mam nadzieje ze jedna z nich to instalacja do halogenów)

Wojtass - 8 Sie 2006, 20:41

1.Lepsze będą HMZ, są większe i z pewnoscią liczba cechowania tych mniejszych jest nieduża, wiec gorzej będą oświetlać drogę.
2. Białe niby lepsze na mgłę, jednak jak kazdy wie, jaśniejsze światło to takie, które ma barwę zbliżoną do białego.
4. Musisz dobrac do instalacji przekaźnik, kosztuje ok 7zł w elektronicznym, podłączenie jest dośc proste tylko troche kabla idzie. Co do fabrycznej instalacji to sprawdź włącznikiem światel pmg z próbnikiem czy po włączeniu leci przez nie prąd. Co jak co, polecam zrobić niezależnie od tylnej lampy, z osobnym włącznikiem, o wiele praktyczniejsze rozwiązanie.

jackrzec - 10 Sie 2006, 09:39

Wojtass napisał/a:
Białe niby lepsze na mgłę,
Zolte...
Wojtass - 10 Sie 2006, 11:47

Ups, człowiek myśłi o jednym pisze drugie.
Luck_mk3 - 13 Sie 2006, 23:25

Dzieki za info
kmb - 9 Lip 2008, 22:55

i ma ktos juz założone halogeny w zwyklej mk3? ciekawe jak to wygladalo u mola,
Ja myslałęm o takich jak sa w mk4, umiejscowione maksymalnie po bokach dopasowane to takiego przetłoczenia tuz pod samym zdeżąkiem albo takie halogeny

umiejscowione w zdeżaku podobnie jak w xr2i co uważacie? Ma ktoś jakieś pomysły?
Może by z żywicy dorović jakas dokładke w którą by cos wpasować

k_myk - 10 Lip 2008, 01:49

kmb napisał/a:
Ma ktoś jakieś pomysły?
Może by z żywicy dorović jakas dokładke w którą by cos wpasować

Myślę, że takie coś:
http://allegro.pl/item391...uper_cena_.html
by pasowało z tymi halogenami :)

Pozdrawiam,
k_myk

kmb - 10 Lip 2008, 14:55

widzialem juz takie dokłądki ale koszt halogenow i tej dokladki wyjdzie tyle co zderzak z XRki wiec sie chyba mało opłaca
k_myk - 10 Lip 2008, 23:56

kmb napisał/a:
widzialem juz takie dokłądki ale koszt halogenow i tej dokladki wyjdzie tyle co zderzak z XRki wiec sie chyba mało opłaca

Czy ja wiem? Zabijcie mnie, ale bardzo podoba mi sie ta dokładka :hihihi: :gitara:

Ale fakt... Jak dobrze zaczarujesz, to znajdziesz XRkowy zderzak w niższej cenie... Pytanie tylko jak będą wyglądały na nim halogeny...

Pozdrawiam,
k_myk

kmb - 11 Lip 2008, 19:37

no przecierz w xrkowym sa fabryczne halogeny wiec jak maja wygladac?
k_myk - 11 Lip 2008, 23:15

kmb napisał/a:
no przecierz w xrkowym sa fabryczne halogeny wiec jak maja wygladac?

Nie wyraziłem sie zbyt dobrze... Chodziło mi raczej o ich stan techniczny/wizualny... Kupić zderzak XR2i bez halogenów to nie problem... a kupić z i to w dobrym stanie, to już troszeczke większy. Oczywiście nie ma rzeczy niemozliwych :D

Pozdrawiam,
k_myk

karol - 4 Paź 2008, 14:15

no to moze trzeba pomyslec o wersji FUTURA notw ...dosc łatwo je dostac na allegro... :V:
XxX_Daro_XxX - 22 Paź 2008, 18:46

A ja się podkleję. Chciałbym wstawić sobie nowe, ładne przednie lampki. Wiecie wymiana na jakieś bajeranckie tylko nie wiem jakie. no i żeby było też z nimi mało roboty ;]
Macie jakieś propozycje?

LOY - 22 Paź 2008, 19:12

ja mam pomysl ...wstaw z poloneza caro :cojest:
Miły - 22 Paź 2008, 19:47

XxX_Daro_XxX napisał/a:
A ja się podkleję. Chciałbym wstawić sobie nowe, ładne przednie lampki. Wiecie wymiana na jakieś bajeranckie tylko nie wiem jakie. no i żeby było też z nimi mało roboty ;]
Macie jakieś propozycje?

jesli chodzi ci o eye angels to nie ma do mk3...

tajmus - 23 Paź 2008, 22:06

sorry za out
i dobrze ze nie ma... wystraczy ze robia gejlooooooooooooooki na tyl...
po kiego chcesz zmieniac przednie lampy??