Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Problem z montażem :(

Domino - 10 Lis 2005, 17:10
Temat postu: Problem z montażem :(
Ja wiadomo (z innego topicu) zamówiłem Hertze DSK 130 i dzisiaj próbowałem je zamontować lecz z mizernym skutkiem. rozstaw śrub jest troszke wiekszy niż w ogrinalnych głośnikach no i teraz jest ból bo nie wiem jak je zamontować. Macie jakiś sprawdzony sposób ?? Może jakieś pomysły ?? Bardzo prosze o rade :)
molu - 10 Lis 2005, 18:57

Male wiertlo,wiertarka-przykladasz glosnik i poszedl 8)
Nie wiem w czym problem :| :-D

Kowal - 10 Lis 2005, 19:34

Ja tez po zdemontowaniu oryginalnych ramek montazowych ,
nawierciłem nowe otwory pod głosniczki i jest ok :D Chwila roboty ! Powodzenia

Domino - 10 Lis 2005, 19:37

:-/ myślałem że jest jakiś inny szybszy sposób. Nie bardzo chce mi sie ściągać tapicerke z drzwi ( bo ta cholerna rączka od opuszczania szyby nie bardzo chce zejść :zly: ) a przy tym pewnie bedzie najwiecej meczarni ;-| No dobra trzeba bedzie próbować. Normalnie już mi sie nie chce :?

Czyli stare ramki trzeba zdemontować i wiercić w blasze ??

_-MoKrY-_ - 10 Lis 2005, 19:51

to nawierć nowe dziury w koszu głośnika.... jeśli się da, i nie uszkodzi to membrany oczywiście
Domino - 10 Lis 2005, 19:55

_-MoKrY-_ napisał/a:
to nawierć nowe dziury w koszu głośnika.... jeśli się da, i nie uszkodzi to membrany oczywiście

dzięki, ale to odpada

Fordon - 10 Lis 2005, 21:36

Domino napisał/a:
rączka od opuszczania szyby nie bardzo chce zejść

A tam jest taka al'a zawleczka i wychaczas ja malutkim srubokretem plaskim... latwo wychodzi...

Pozdrawiam

Domino - 11 Lis 2005, 15:46

No i już po krzyku :) jak to sie mówi nie taki diabeł straszny jak go malują :twisted: głośniczki zamontowane i to bez wiekszych problemów. Po odsłuchaniu dziwieku jaki sie z nich wydobywa naprawde mnie zatkało :D teraz tylko trzeba wywalić fabryczne głośniki z tyłu bo naprawde psują efekt jaki uzyskałem z przodu.

No i tu znowu pojawia sie pytanie. Co by wrzucić na tył i w które miejsce by naprawde dobrze grało :?: Ale jak na razie chodzi mi o to by nie wkładać wzmaka tylko jechać na samym radyjku.

cinot - 14 Lis 2005, 07:51

jak na tylną półkę to najlepiej jajka 6x9 na przykłąd takie :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70865623

Nie sąjakieś barrdzo tanie, aleskoro zainwestowałeś w porządne głośniczki na przód to polecam do nich te.

Ładny bas i robią bardzo ładną stereofonię

Bongo - 20 Lis 2005, 11:56

rozniesz polecam te pioneerki na połke do tylu...lub model 6996 Pozdro