Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - Silnik : rozmiar uszczelniacza na wale

Bazyli - 8 Lis 2005, 15:15
Temat postu: Silnik : rozmiar uszczelniacza na wale
Witam.

Rano kupilem uszczelniacz do mojego silnika. Ten od strony kola pasowego.
Mam tylko atpliwosc czy rozmiar jest odpowiedni :/ W katalogu "InterCars'u" sa inne wymiary :/

Moj ma takie: 36.51 x 52.38 x 7.94

a ten z katalogu: 36.6 x 52.35 x 8.3

Silnik to 1.3 z essiego z 88 roku. W katalogu intercarsu ta czesc ma taki sam nr w essim, mk3 1.1 z 92 i mk1 1.1 z 80 roku wiec to jest to samo.

Dajcie znac czy mam isc i oddac ten simer i prosic ten o wymiarach z katalogu czy zostawic.
Dodam ze nie mam mozliwosci sciagniecia starego i latania po sklepach , musze to zrobic "na jeden raz".

Pozdrawiam.

[ Dodano: Wto Lis 08, 2005 22:02 ]
czy ktos ma moze Microcata zeby top sprawdzic ? bardzo zalezy mi na czasie :/

Dziekuje i pozdrawiam.

diodalodz - 8 Lis 2005, 23:20

hm nie wiem czy wiesz co oznaczaja te napisy na zimeringach jeśli nie to wal . moim zdaniem sa bliźniaczo podobne te zimeringi bo różnia sie zaledwie o 0.1 mm na wewnetrznym wałku . Hm ale osobiście ci powiem ze lepiej ciaśniejsze zakładać i tylko dobrych firm . sprawdze w microcacie ale watpie zeby rozmiar był bo ford robi sobie sam numery .

[ Dodano: Wto Lis 08, 2005 11:54 pm ]
sprawdziłem w micro i tradycyjnie niema rozmiarów :)

Bazyli - 9 Lis 2005, 02:45

Dzieki dioda :) Wiem co te numery oznaczaja.

srednica wew x srednica zew x grubosc

nie wiem cholera. Mam przeczucie ze jak wszytko rozbiore to sie okaze, ze nie pasuje :sad:

diodalodz - 9 Lis 2005, 10:32

jak rozbierzesz to weź sówmiarke i sprawdz jaka jest średnica nałka korbowego . jeśli nie bedzie strasznych różnic to w miare ok . choć ja bym szukał tego ciaśniejszego .
Bazyli - 9 Lis 2005, 11:23

Ok. Ale ten moj wlasnie ma mniejsza srednice wewnetrzna, zewnetrznie jest tez minimalnie "wiekszy", wew jest "ciasniejszy".