Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Gdzie gniazdo OBDII???

domin1 - 7 Lis 2005, 22:52
Temat postu: Gdzie gniazdo OBDII???
Niewiem gdzie znajduje sie gniazdo OBDII w mojej fieście 1.1i 90'.Może wy wiecie.albo gdzie znajduje sie ta kostka we fieście 1.3i.pozdrawiam
Lokmen - 7 Lis 2005, 23:00

nie masz takiego gniazda - musiał byś mieć fieste MK4 z 96 roku zeby wykorzystać takie gniazdo
domin1 - 7 Lis 2005, 23:04

no bo w książce autodata 2005 jest pokazana taka kostka i ja mam takie dwie ale nie jestem pewny czy to może któras z nich opis :trójkatne wejście dla wtyki
Lokmen - 7 Lis 2005, 23:06

Koło akumulatora sa 2 kostki jedna jest do diagnostyki kompa a druga do ustaiwnienia kąta wyrzednia zapłonu. Tylko niepamioetam czy ta z czerwonym kaptyrkiem jest do kompa czy to zapłonu.
domin1 - 7 Lis 2005, 23:16

ha czyli takie kostki sa i ja je mam jutro bede musiał wpomyślec w robocie jak i pod którą kostke podłaczyc LAUNCH OBDII

[ Dodano: Pon Lis 07, 2005 22:17 ]
a jeszcze jedna kostka jest przy podszybiu wiesz może poco ona?

Rycho - 8 Lis 2005, 11:13

Kolego nie masz obd II w swoim aucie. Twój komputer jest za stary i niegdy nie słyszał o obdII więc za pomocą urządzenia do obdII sobie z nim nie pogadasz.

Rycho

kazi - 8 Lis 2005, 12:36

Łokmen napisał/a:
Koło akumulatora sa 2 kostki jedna jest do diagnostyki kompa a druga do ustaiwnienia kąta wyrzednia zapłonu. Tylko niepamioetam czy ta z czerwonym kaptyrkiem jest do kompa czy to zapłonu.
Z czerwonym kapturkiem to jest do kompa :)
domin1 - 8 Lis 2005, 17:36

Rycho napisał/a:
Kolego nie masz obd II w swoim aucie. Twój komputer jest za stary i niegdy nie słyszał o obdII więc za pomocą urządzenia do obdII sobie z nim nie pogadasz.

Rycho

a jak mam porozumieć się z "komputerem"?

kazi - 8 Lis 2005, 21:19

za pomocą diody led układu szukaj w wyszukiwarce na forum wszystko tam ktos opisał dokladnie :-D