Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - Silnik : ko³o pasowe zimmering

Darekmk3 - 6 Lis 2005, 11:55
Temat postu: Silnik : ko³o pasowe zimmering
mam problem w piatek wymienialem simering od strony kola pasowego na wale korbowym i okaza³o sie ze kolo pasowe jest wyrobione za bardzo zeby cos z nim zrobic jedyna mozliwosc tylko wymiana w moim przypadku
Pytalem nowe ko³o pasowe dostepne jest tylko przez serwis cena ok 200zl wiec odpada w sklepach cisza nikt nic nie wie o dostepnosci takiej czesci
Teraz prosba moze wy wiecie gdzie mozna takie cos dostac nie ukrywam ze wolalbym nowe ale nie za 200zl jesli macie jakis cynk gdzie to idzie dostac to dajcie namiary albo jak by to mozna bylo inaczej jakos zrobic zeby nie cieklo z gory dzieki ;-)

Presto - 6 Lis 2005, 19:46

jak masz gdzie¶ blisko tokarza to jest to do zrobienia.
kumpel zrobi³ tak ale w Bis'ie:
Najpierw stoczy³ (tokarz :) ) troche powierzchnie ko³a wspó³pracuj±c± z zimeringiam a potem wprasowali na to pier¶cieñ z dobrej stali, podtoczyli na orginalny wymiar i chodzi³o. ( aha, na dodatek ko³o by³o jeszcze pêkniête wzd³u¿ osi wa³u.

Darekmk3 - 6 Lis 2005, 19:58

nie wiem jak w bisie ale u mnie jest klinek i niewiem czy taka impra podejdzie ale dzieki za podpowiedz ;-)
Presto - 6 Lis 2005, 20:05

Darekmk3 napisa³/a:
nie wiem jak w bisie ale u mnie jest klinek i niewiem czy taka impra podejdzie ale dzieki za podpowiedz ;-)

w Bis'ie te¿ jest wyciêcie w kole pasowym na klinek, a tam jeszcze ko³o jest poddawane naprê¿eniom od ci¶nienia od oleju :!:

Bazyli - 6 Lis 2005, 20:24

o w dupe. ja bede wlasnie sie bral za wymiane i boje sie ze tez moga byc takie kredki.... :/
Darek zycze powodzenia:) Daj znac co wykombinowales.

Pozdrawiam.