|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - Zasilanie paliwem : filtr paliwa
front247 - 6 Lis 2005, 07:34 Temat postu: Zasilanie paliwem : filtr paliwa mam maly problemik,otoz duzo osob mowi tu na forum o filtrze paliwa.
ok ,ale mi 2 mechaniori powiedzialo ze ja nie mam,bo wtedy jeszcze nie montowali,sam tez szukalem i nic.moze ktos mnie upewni lub powie cos wiecej na ten temat.dzieki z gory i pozdrawiam all
Paweł F - 6 Lis 2005, 09:28 Temat postu: Re: filtr paliwa..??
front247 napisał/a: | mam maly problemik,otoz duzo osob mowi tu na forum o filtrze paliwa.
ok ,ale mi 2 mechaniori powiedzialo ze ja nie mam,bo wtedy jeszcze nie montowali,sam tez szukalem i nic.moze ktos mnie upewni lub powie cos wiecej na ten temat.dzieki z gory i pozdrawiam all |
dziwne u mnie w 1,3 filtr paliwa to taka metalowa puszkaz lewej strony komort silnika z samego tyłu. Ostatnio byłem z kumplem i ogladałem Fiestę 1, 3 z 90 roku miała filtr paliwa w tym samym miejscu ci u mnie. Sprawdź jeszcze raz.
szynszyl - 6 Lis 2005, 10:53 Temat postu: Re: filtr paliwa..??
Paweł F napisał/a: |
..dziwne .. | wcale nie dziwne. Panowei po raz kolejny zawodzi opcja szukaj... nie wszystkie fiestyy mają filtr paliwa. a założenie go to chyba nie jest duży kłopot, ale w sumie po co?
easy - 6 Lis 2005, 11:45
fiesty na gaźniku nie mają, jego (o ile ma dobry podpis) powinna mieć w tym miejscu co kolega wyżej pisał, taka puszka wielkości konserwy, lub w okolicach\pod akumulatorem
front247 - 6 Lis 2005, 12:45
mam wtrysk,to juz ustalilem,
aha czyli rozumiem ze jesli nie mam to nie jest konieczny.ok
to rozwialo moje wątpliwosci
dzieki bardzo
no bo skoro on nic nie pomaga i firmowo go nie montowali ,to chyba nie ma sensu go wciskac gdzies na sile
dzieki i pozdrawiam
dday - 6 Lis 2005, 14:32
front247 napisał/a: | mam wtrysk,to juz ustalilem,
|
ale w 89 roku nie montowali jeszcze wtrysków fabrycznie chiba
odyniec - 6 Lis 2005, 15:40
montowali czy nie... raczej tak...
btw u mnie jest z prawejk strony ukryty na maxa, koles ma troszke starsza Fiescine to tez ten filtr ma ukryty na maxa, lepiej zajrzyj od spodu i dobrze sie przypatrz, bo ja stawiam na to ze jest u Ciebie ten filtr
front247 - 6 Lis 2005, 16:34
ok dzieki,popatrze dokladnie od spodu
co do wtrysku to tu wlasnie na forum pytalem co ja mam ,i na podstawie odp i wizyty u 2 mechaniorow i wizycie w servisie forda ustalilem ze na 100 proc.wtrysk,z czego zreszta sie wcale nie ucieszylem,bo auta i tak slabe,zre bene,i pelno porabanych czujnikow ktore sie psuja
ok dzieki jeszcze raz pzdr
Matis - 7 Lis 2005, 12:01
Fiesty 1.1i mają filtr paliwa metalowa puszka pod akumulatorem koszt 40pln.
kazi - 7 Lis 2005, 12:13
Drogie cholerstwo ale jeszcze zamiennik za 48 zika bo oryginala nawet u mnie nie ma. To ze silnik slabiej ciagnie i przyspiesza to moze byc wina f. paliwa??? Czasem biedaczka pod gore nie moze podjechac bo sie dusi heelp
front247 - 8 Lis 2005, 19:54
ok dzieki juz znalazlem,nie sadzilem ze ta pucha to filtr,wyglada jak granat -wymienie tego chama i po krzyku
dzieki i pzdr
|
|