Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Przyciski do otwierania szyb

Mafios - 17 Paź 2005, 12:45
Temat postu: Przyciski do otwierania szyb
wiecie ze sa 2 rodzaje podwietlanych przyciskow do szyb :)

chodz wygladaja tak samo

jedne sie juz swieca po przekreceniu zaplonu badz wlaczeniu swiatel
a te drugie swieca sie po wlaczeniu tylko swiatel

takie moje spostrzezenie i mowie w ramach ciekawostki

Daras84 - 17 Paź 2005, 12:50

a nie zalezy to od tego do czego podłaczymy szybki???
Mafios - 17 Paź 2005, 12:52

nie ... gdy zamieniam miejscami przyciski bo mam 2 takie i 1 swiecacy tylko przy swiatlach to efekt jest taki jak opisuje

w kazdym badz raznie mamy nowa ciekawostke :-)

edit - 17 Paź 2005, 18:43

zabrzmi moze debilnie, ale ... To przyciski otwieranai szyb i klapy bagaznika, sa podswietlane? Mowimy oczywiscie o MK3, tak?
U mnie ani jesten nie jest podswietlany, co mnie troche dziwilo! Czy te przyciski sa rozbieralne?

edit

Mafios - 17 Paź 2005, 20:00

powiedz mi tylko w ktorym momencie wspomnialem o przycisku do klapy ? ;/
edit - 17 Paź 2005, 23:56

no nie wspominales o przycisku klapy, ale jest w tym smam miejscu (dol konsoli) i podobnie wyglada, wiec chyba wszystkie sa oswietlone-tak myslalem. No to jak jest z tym podswietlaniem przycisków otwierania szyb?
Danio - 18 Paź 2005, 00:16

co do przycisku klapy to jest znowu sprawa dziwna...wyprowadziłem sobie kabelki do niego ...bo tylko dwa konektorki są podpięte i zostają jeszcze dwa...więc myślałem że i on się podswietli...ale nic z tego...jakiś czas temu kolega mówił że chyba jednak jego będzie podwietlany...zobaczymy jak mu pójdzie..na na razie nie kombinuje bo pracuję nad wyglądem wnętrza i sie nie mogę zdecydować na kolor...

przyciski do szyb są rozbieralne...górna część (ta którą sie naciska) jest osadzona na zasadzie zatrzasku(klipsa) w całości...wystarczy wsunąć nożyk między nią a obudową ( wzdłuż dłuższego boku) i delikatnie podważyć..i wyskoczy...tylko nie zgub blaszek...w środku będzie żaróweczka z kondonikiem..ja też już zmieniałem..pozdr

edit - 20 Paź 2005, 03:07

dziekuje,za podopowiedz z tym podswietlaniem - skonczy sie macajewo po ciemku, tym bardziej,ze nie na wysokosci kolan kobiety ... ;)

edit

Intruder - 25 Paź 2005, 22:56
Temat postu: Re: Przyciski do otwierania szyb
Mafios napisał/a:
wiecie ze sa 2 rodzaje podwietlanych przyciskow do szyb :)

chodz wygladaja tak samo

jedne sie juz swieca po przekreceniu zaplonu badz wlaczeniu swiatel
a te drugie swieca sie po wlaczeniu tylko swiatel

takie moje spostrzezenie i mowie w ramach ciekawostki

Zgadza sie w 100% tez mam oba rodzaje tych przyciskow u siebie. Standardowo miałem podświetlenie po włączeniu świateł a ostatnio dokupiłem przełączniki od sierry i one się podświetlają juz po włączeniu stacyjki. Moim zdaniem może to być różnica w podłączeniu wiązki i w obu rodzajach przełączników kożna kontrolować w jakich warunkach ma się podświetlać - wszystko zależy od napięcia sterującego :hihihi:

marcus_87 - 13 Lis 2005, 21:25

Daniu rozbieraj przycisk i wkladaj diode:) ja dzis sie troche nudzilem i oto efekt

teraz tylko pociagnac kabelki w samochodzie i wlasnie mam pytanie, skad najlepiej wziasc 'prądu'??

Danio - 13 Lis 2005, 22:08

marcus_87 napisał/a:
Daniu rozbieraj przycisk i wkladaj diode:) ja dzis sie troche nudzilem i oto efekt
[url=http://img303.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

[url=http://img303.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
teraz tylko pociagnac kabelki w samochodzie i wlasnie mam pytanie, skad najlepiej wziasc 'prądu'??

no fajnie tyko ja dalej nie wiem jaki kolorek zafundować...marudny trochę jestem :P
ja mam podprowadzony prąd od żarówki która oświetla regulację nawiewów..wg mnie to najlepsza opcja bo sie będzie zapalała razem z resztą