Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - zegray INDIGLO

Bartsun - 13 Paź 2005, 23:23
Temat postu: zegray INDIGLO
na jednej z aukcji koles oferuje dosc ciekawy sposob podswietlania tarcz w aucie...
http://allegro.pl/show_item.php?item=66662501

wyslalem mu email z zapytaniem czy ma do fiesty mk3, zobaczymy co odpisze.
cena moze troche razic, ale za to efekt moze byc naprawde niezly...

pozdr

LOY - 13 Paź 2005, 23:53

mam nadzieje ze to ma regulowae natężenie świecenia . Bo jak nie to może trochę dawac po oczach
Danio - 14 Paź 2005, 00:03

no ja Bartek już sie na to ślinię jakiś czas...i nawet te tarcze w dzień nie są takie złe...chociaż białe...ale to by sie coś pokombinowało...tylko czekać na kasę albo samemu kombinować
Ronneby - 14 Paź 2005, 00:19

na ebay.de sa do mk3.....48 erykow komplet i kilka wzorow do wyboru.....no + przesylka...ale naprawde sa swietne z wygladu....jak odnajde link to wrzuce...
Bartsun - 14 Paź 2005, 00:28

Danio napisał/a:
no ja Bartek już sie na to ślinię jakiś czas...i nawet te tarcze w dzień nie są takie złe...chociaż białe...ale to by sie coś pokombinowało...tylko czekać na kasę albo samemu kombinować

samemu tu raczej nic nie wykombinujesz Danielu, no chyba ze z zegarkow tarcze poskladasz do kupy i se zrobisz, raczej w chalupniczych krzakach tego niezrobisz...

no ja tez sie slinie, tymbardziej ze qmpel ma takie w golfie, pysznie wyglada

pozdr

GienekWichura - 14 Paź 2005, 06:46

Wolę standard białe i podświetlane z dwóch stron

Ale te są też całkiem ciekawe.

PumaRST - 14 Paź 2005, 11:22

dajcie znac czy sa do MK3 :lol:
Dynamike - 14 Paź 2005, 11:33

Ale i tak już cena jest znacznie bardziej korzystna. Jeszcze jakieś pół roku temu było znaaaaaaacznie więcej, także tendencja cenowa jest optymistyczna. :-P
molu - 14 Paź 2005, 12:30

Tez sie na nie czaje ;-) i mysle ze calkim niedlugo zagoszczą w mojej polówce 8)
Pochwale sie jakby co :-D

Rycho - 14 Paź 2005, 13:10

Jak ktoś się bardzo ślini, to warto zajrzeć do faq na technicznym na forum.tuning.pl tam trochę jest na ten temat.
Wcale nie trzeba zbierać tarcz z zegarków, żeby taki efekt uzyskać. Folię elktroluminescencyjną się zwyczajnie tnie, skalpelem, nożyczkami itp. Ważne jest żęby zostawić kawałek na podpięcie elektrod. No i jeszcze trzeba mieć do tego przetwornicę, bo folia jest zasilana napięciem koło 600V (no w każdym razie kilkaset V) z dużą czestotliwością.

Rycho

trzeci - 15 Paź 2005, 10:06

Jak mi sie znudzą moje, to poważnie pomyślę o tym.
Ciekawa rzecz i musi świetnie wyglądać w realu.
Pozdro ...