|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Światła w zderzaku XR2i ???
oley - 6 Paź 2005, 18:01 Temat postu: Światła w zderzaku XR2i ??? może ktoś kto ma xr2i i mi podpowie
w zderzaku xr2i sa 2x po dwa swiatła i tu moje pytanie : które swiatla sa od czego?? wydaje mi sie że jedne to swiatła przeciwmgielne a drugie to drogowe ale pewny nie jestem.
I jak je podlaczyc czy?? jezeli tak jest to czy drogowe podlacza sie do drogowych a przeciwmgielne do wlacznika przeciwmgielnych z tylu.Czy moze stosuje sie jakis dodatkowy włacznik ??
A tak przy okazji to moze napiszecie jakie powinny byc załozone żarówki (ile wat i gdzie)bo niemam pojecia.
Lokmen - 6 Paź 2005, 19:18
zewnętrzne (gęściej "użebrowane") to sa hallogeny przeciwmgielne włączane oddzielnym przyciskiem mające oddzielny bezpiecznik (15A) i sterowane bodajże oddzielnym przekaźnikiem, natomiast te wewnętrzne (prawie przezroczyste) to hallogeny dalekosiężne połączone raze ze światłami długimi (wspólne bezpieczniki i przekźnik - włączane wajchą od długich) Wkażdym kloszu siedzą żarówki H3 55Watt.
dex - 27 Gru 2006, 23:04 Temat postu: Łokmen Masz racje ale mam pytanie , Mam Xr2 z 1995 i w mojej wersji lampy w zderzaku sa wszystkie żółte ,,,,, W momencie gdy jade na długich pala sie zewnetrzne ale na zółto cczy tak moze byc ?
Lokmen - 27 Gru 2006, 23:54
tak jest fabrycznie
|
|