|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - Silnik : pasek czy łańcuszek rozrządu
woyteq - 28 Wrz 2005, 22:04 Temat postu: Silnik : pasek czy łańcuszek rozrządu Mam pytania dla niektórych pewnie śmieszne. Mam Fieste z 94 roku z silnikiem 1.1i z wtryskiem jednopunktowym i pytanie jest takie: co ja tam mam w tym moim rozrządzie,pasek czy łańcuszek. Mi się wydaje, że łańcuszek ale chce się upewnić. Z góry dziekuję i pozdrawiam
diodalodz - 28 Wrz 2005, 22:06
Łańcuszek . jest na tej samej stronie co pasek klinowy pod aluminiowa pokrywka . Wymiana niby co 200 tys ale nie spotkałem sie jeszcze z pękniętym ale czasami sie wyciągaja i robia duzo hałasu .
topo - 29 Wrz 2005, 15:44 Temat postu: ile za wymiane ?? A kto wie ile za wymiane takiego łańcuszka biorą w warsztacie samochodowym i ile trwa taka wymiana??
JoeMix - 29 Wrz 2005, 17:52
Wymiana łańcużka pedzie droższa i dłużasz niż w przypadku paska rozrządu bo pasek jest przystosowany do wymiany a łancuszek nie... i teoretycznie nie trzeba go wyminiać powinien wytrzymać do naprawy głównej silnika - jeśli łancuszek wymaga wyminay to pomyśl w jakim stanie jest reszta silnika...
topo - 29 Wrz 2005, 18:28 Temat postu: :((( to w takim razie na czym polega naprawa główna?? I jakie to są koszta orientacyjnie?? I co się stanie jeśli tego nie zrobię??
Lokmen - 29 Wrz 2005, 19:21
naprawa główna to inaczej mówiąc remont kapitalny silnika - czyli wymienia wszystko co sie da i szlifuje sie wszytko co sie da...
|
|