|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
LPG - [MK3] Koszt instalacji LPG
Lookas001 - 28 Wrz 2005, 09:06 Temat postu: [MK3] Koszt instalacji LPG Niedługo będę szczęśliwym posiadaczem fiesty 1.1 z 95r i chciałem się dowiedzieć ile będzie kosztowało zamontowanie do niego gazu. Z góry dziękuje za odpowiedzi:-).
Radziu - 28 Wrz 2005, 17:18
Witam! Ja do swojej fiestki zamontowalem gaz tydzien temu i zapłaciłem za to 1100zł, ale z tego co sie orjętuje to ty masz jednopunktowy wtrysk, to będzie Cię to kosztowało jakieś 1500zł.
Pozdro!
kryspin - 28 Wrz 2005, 20:43
butla w kolo +100 pln
doogi - 28 Wrz 2005, 21:57
1.1 z gazem??
paranoja
easy - 28 Wrz 2005, 22:33
niby czemu, myślisz że do 1.1 benzyna mniej kosztuje
równie dobrze można powiedzieć ze gaz w xr2i to zbrodnia
doogi - 28 Wrz 2005, 22:35
nie chodzi o to ile kosztuje, tylko o to ze ty placisz za benzyne tyle co ja za gaz
ale jak chcesz, to ja ci nie bronie,
wiem ze w xr2i gaz to zbrodnia, ale co zrobić jak bogaty nie jestem, a tak to chociaz wyłuskam na gaz.
kryspin - 29 Wrz 2005, 08:21
Gebal napisał/a: | nie chodzi o to ile kosztuje, tylko o to ze ty placisz za benzyne tyle co ja za gaz
ale jak chcesz, to ja ci nie bronie,
|
ale jak zrobi gaz to bedzie placil za paliwo prawie polowe tego co ty!! czyz nie o to tu chodzi??!!??!!
hans666 - 29 Wrz 2005, 09:13
no nie wiem czy silnik 1.1 w fiescie to taki "mistrz oszczednosci" ...niby mala pojemnosc a i tak swoje spali..trzeba pamietac o tym ze litr 95 kosztuje ok 4.4 a gazu na "spoko" stacji 1.97 wiec rachunek jest prosty..nie trzeba nawet specjalnie duzo jezdzic zeby odczuc roznice w kieszeni..ja zgazowalem Xrke i nie załuje..wprawdzie LPG to nie wysokooktanowa ale od tych cen beny mozna czukiereczek..
Darekmk3 - 30 Wrz 2005, 17:33
hej ja swoją 1.3 zgazowuje w środe tj 5 i za instalke daje 1920zl gwarancja bedzie na 2 lata podaje link do stronki http://www.automix.go3.pl
macziom - 30 Wrz 2005, 18:55
Ja miałem mieć za 1900 (monowtrysk). Mieć bo już jestem tydzień po terminie (..nie będę klął..). Na 22 października br. byłem umówiony (czekałem trochę ponad 2tyg.) i... nie ma zbiorników w koło (mk3). Chociaż fabryka jest w Słupsku (dość blisko) to nie ma.
Normalnie idzie się pochlastać, już bym z 500km zrobił, pozostałoby tylko ok. 11500km do odrobienia się instalacji.
Może wie ktoś gdzie kupić nową, pojedynczą butlę w koło?
Darekmk3 - 30 Wrz 2005, 19:04
macziom napisał/a: | Ja miałem mieć za 1900 (monowtrysk). Mieć bo już jestem tydzień po terminie (..nie będę klął..). Na 22 października br. byłem umówiony (czekałem trochę ponad 2tyg.) i... nie ma zbiorników w koło (mk3). Chociaż fabryka jest w Słupsku (dość blisko) to nie ma.
Normalnie idzie się pochlastać, już bym z 500km zrobił, pozostałoby tylko ok. 11500km do odrobienia się instalacji.
Może wie ktoś gdzie kupić nową, pojedynczą butlę w koło? |
na mnie gazowcy odwiedli butlą w kolo bo chcieli 300zl wiecej a ja robie tak ok 26tys km wiec ze wzrotem instalacj nie ma problemu ;-)
macziom - 30 Wrz 2005, 23:17
Ja tam lubie swój bagażnik i nie chce go pomniejszać . Swoją drogą żebym dał sobie wsadzić butlę w bagażniku to już bym taniej jeździł :bad:
JoeMix - 1 Paź 2005, 08:10
Butla w koło zawsze jest z dopłatą tylko ze do tej pory było to zazwyczaj 200 zeta, 3 stówki pierwszy raz spotykam...
Darekmk3 - 2 Paź 2005, 10:40 Temat postu: za ile gaz no i wczoraj montłem gaz i jest super zero różnicy za 1920zł w tej firmie : http://www.automix.go3.pl pozdro
abla - 7 Paź 2005, 17:18 Temat postu: Fiesta 1.1 95r + LPG Hej Lookas! Właśnie do takiego auta jakie zamierzasz kupić założyłem gaz, jakieś 3 tys. km temu. Cena 1650 zł z butlą w miejscu koła (+ dodatkowo 200 zł bo stwierdzili,że mam uszkodzoną sondę Lambda i na gazie nie pojedzie Sprawdziłem, że może tak być choć nie wiem czy do końca była to prawda ale pieniądze już wydane więc proszę tego nie komentować W każdym razie przy obecnych cenach paliw jeżdżę za połowę mniej (autko spala na benzynie średnio ok. 5,8l a na gazie ok. 7,1l/100km). Jak na razie nie mam problemów z gazem. Różnica w mocy na benzynie a na gazie jest prawie niezauważalna (w ogóle moc Fiesty jest prawie niezauważalna Wprawdzie musiałem sporo zacisnąć pasa, żeby wyskrobać pieniądze na założenie, ale warto było choćby dlatego, że teraz jak chce gdzieś skoczyć to sie nie zastanawiam, ile mnie to będzie kosztowało, tylko wsiadam i jadę. No i satysfakcja na stacji, kiedy tankują mi do pełna za niecałe 60 zł, a przy dystrybutorach z paliwem liczniki wskazują już ponad 100 zł i dalej liczą
Troche sie rozpisałem, sorki. Wracając do tematu ogólnie raczej nie założysz gazu taniej niż za 1500zł (+ za butle w kole min. 100zł) - chyba że znajdziesz jakiegoś pana mechanika samouka z warsztatem w garażu - ale tego zdecydowanie nie polecam. Przejechałem sie na tym przy okazji innej naprawy - zaoszczędziłem ok. 50 zł na naprawie ale późniejsze koszty usunięcia skutków tej "naprawy" wyniosły 250 zł :cry:
macziom - 8 Paź 2005, 00:01
Gratuluję. Bardzo fajna sprawa, ale ja kur...cze nadal czekam. Mam więc pytanie z innej beczki: "Czy wie ktoś, gdzie można kupić samą, nową butlę w koło (podwieszana -> mk3) tak około 34L?"
Pozdrawiam
Bazyli - 17 Paź 2005, 14:47
to moze ktos mi doradzi gdzie zagazowac moja mk1 na gazniku w gliwicach lub okolicach? bo w gliwicach to nie ma bata zeby bylo taniej niz 1500 z butla w kole. Wiem ze ceny ida w gore ale moze gdzies w okolicy macie cos namierzonego. Bede bardzo wdzieczny za jakies info, nr tel. czy inne cynk.
Pozdrawiam
hans666 - 17 Paź 2005, 19:31 Temat postu: Re: Fiesta 1.1 95r + LPG
abla napisał/a: | Wracając do tematu ogólnie raczej nie założysz gazu taniej niż za 1500zł (+ za butle w kole min. 100zł) :cry: |
drodzy sa u was ci gazowcy, ja do 1.8 16V 130KM zlozylem LOVATO z gwar na 2 lata za 1350zl w TARNOWIE jak narazie bezproblemowo...
raferi - 7 Sty 2007, 18:59
Bazyli, Takie rzeczy - to tylko w Erze...!? Rozumiem,że posuwasz okazjonalne panienki, bo żona - to dopiero koszty...?
[ Dodano: Nie Sty 07, 2007 19:03 ]
hans666, Jak piszesz, że "drodzy są u was ci gazowcy" - to cały centuś z Ciebie wyłazi! A mówią, że poznaniacy, to sępy, a to tylko przed wiekami Szkoci wypędzeni z ojczyzny za rozrzutność.
Jak długo masz tę rewelacyjnie tanią instalkę z Tarnowa?
jaco11 - 7 Sty 2007, 19:16
raferi, zrozum łaskawie że to świezy dział i post wysłany był rok temu!!! a nawet więcej...
daruj sobie te komentarze do Bazylego... to nie klub tetryków i raczej mało smaczne te dowcipy
takie hasła mogą być ukarane ostrzeżeniem.
szynszyl - 7 Sty 2007, 19:17
raferi, takie hasła mogą być ukarane ostrzeżeniem.
hans666 - 7 Sty 2007, 19:18
raferi napisał/a: | Bazyli, Takie rzeczy - to tylko w Erze...!? Rozumiem,że posuwasz okazjonalne panienki, bo żona - to dopiero koszty...?
hans666, Jak piszesz, że "drodzy są u was ci gazowcy" - to cały centuś z Ciebie wyłazi! A mówią, że poznaniacy, to sępy, a to tylko przed wiekami Szkoci wypędzeni z ojczyzny za rozrzutność.
Jak długo masz tę rewelacyjnie tanią instalkę z Tarnowa? |
odkupujesz chlopaku temat z przed roku, tamta instalke robilem 1,5 roku temu ..zrobilem na niej ponad 25tys i nie mialem zadnych problemow, auto palilo srednio 10l gazu, moze i centek ze mnie..ale jak tu nie liczyc kazdej zlotowki przy dzisiejszyc cenach paliwa...
jaco11 - 7 Sty 2007, 19:29
hans666 napisał/a: | raferi napisał/a:
Bazyli, Takie rzeczy - to tylko w Erze...!? Rozumiem,że posuwasz okazjonalne panienki, bo żona - to dopiero koszty...?
Jak długo masz tę rewelacyjnie tanią instalkę z Tarnowa?
odkupujesz chlopaku temat z przed roku, tamta instalke robilem 1,5 roku temu ..zrobilem na niej ponad 25tys i nie mialem zadnych problemow, auto palilo srednio 10l gazu, moze i centek ze mnie..ale jak tu nie liczyc kazdej zlotowki przy dzisiejszyc cenach paliwa... |
Bardzo ładnie pozdr...
raferi - 8 Sty 2007, 17:40
[b]jaco11[/b :cry: Pozwoli Pan: posty na tej stronie są "kwartalne". Z tym rokiem to coś Panu nie wyszło. Za mniej więcej połowę tego wieku, który ma Pan teraz "tetryczność" też z wolna Pana zacznie sięgać...Czyżbym uraził Krakusa?
Żółwik Tuptuś - 8 Sty 2007, 20:00
rafieri - warn za nieodpowiednie zachowanie na forum oraz odbieganie od tematów forum .
hans666 - 8 Sty 2007, 20:09
raferi napisał/a: | [b]jaco11[/b :cry: Pozwoli Pan: posty na tej stronie są "kwartalne". Z tym rokiem to coś Panu nie wyszło. Za mniej więcej połowę tego wieku, który ma Pan teraz "tetryczność" też z wolna Pana zacznie sięgać...Czyżbym uraził Krakusa? |
zwracanie sie na "ty" do KOLEGÓW z forum jest tu jak mi sie zdaje przyjetą normą, nie musi koniecznie oznaczać braku szacunku do drugiej osoby, odnosnie instalacji LPG...to byla ona monotwana dokladnie w lipcu 2005 roku... ten topic byl zalozony we wrzesniu 2005..wiec nie wiem co mialoby mi sie pomieszac z latami..?..czepiasz sie szczegółów..poza tym mam nieodparte wrazenie, ze pomyliłes fora...NASZE..jest forum technicznym....moze powinienes dac upust swoim talentom poetyckim na http://czat.onet.pl/ (zakładka towarzyskie) albo chociaz przeniesc sie do hyde parku ?
szynszyl - 8 Sty 2007, 20:11
hans666, buźka w kubeł..
raferi juz wszystko wie... gadałem z nim prywatnie.. ;-)
oki?
raferi - 9 Sty 2007, 19:50
Potwierdzam! Gadał ze mną prywatnie...Będę grzeczny i będę tylko czytał posty Kolegów.
szynszyl - 9 Sty 2007, 19:52
raferi napisał/a: | ędę grzeczny i będę tylko czytał posty Kolegów. | i pisał to co wie i dzielił sie swoja wiedzą..
SILO - 9 Sty 2007, 20:18
Cześć!
1000 zł instalacja Elpigaz (gaźnik) z butla parówką, zamontowana w pilźnie, przebieg 45 tys w niewiele ponad 2 lata. Zuzycie paliwa (gazu) zróżnicowane od 7,2 litra (autostrada w holandii - super gaz) do 12,5 litra (fatalny angielski gaz - miasto). Polski gaz od 8 do 11,5 litra.
Z początku miałem wielki problem przy paleniu w zimie (temp.) poniżej minus 5) powodem był wadliwie zaożony mikser który blokował przepustnicę ssania. Po usunięciu było wszystko ok i tak jest do tej pory.
Pozdrawia,
goku - 14 Sty 2007, 14:33
hans666 napisał/a: | zlozylem LOVATO z gwar na 2 lata za 1350zl w TARNOWIE |
No z tym to się zgodze, u mnie instalacja na gaxnik kosztuje 1000 - 1100 PLN a na jednopunkt 1300 PLN LOVATO 2 lata gwar, + 100 PLN jak chcesz butle w koło.
|
|