Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - Silnik : klekot silnika głośno pracująca benzyna

Matii-21 - 27 Wrz 2005, 14:49
Temat postu: Silnik : klekot silnika głośno pracująca benzyna
Czy mozna cos zrobic z klekotaniem silnika w fiescie.Zaowazylem ze nie tylko moja fiesta tak glosno chodzi!!!!!!!!
wójas 22 - 27 Wrz 2005, 15:29

a regulowałeś zawory?
ssące 0,20, wydechowe 0,30mm luzu

Danio - 27 Wrz 2005, 15:38

hehe wiesz jak kupowałem auto to przedzwoniłem do swojego mechanika i pytam sie czy te autka tak chodzą...odpowiedział mi że chodzą jak stara sieczkarnia..po czym spytałem sie czy są dobre...odpowiedź pozytywna...no i teraz mam tą sieczkę :P ...możesz też wygłuszyć maskę...ale regulacja to podstawa
JoeMix - 27 Wrz 2005, 16:05
Temat postu: Re: Klekot silnika
Matii-21 napisał/a:
Czy mozna cos zrobic z klekotaniem silnika w fiescie.Zaowazylem ze nie tylko moja fiesta tak glosno chodzi!!!!!!!!

Więc wyciągnij wnioski ze swoich obserwacji...

Ja zaobserwowałem że wszystkie psy chodza na 4 łapach, mój tez tak chodzi ale nie podoba mi się to,,, czy można coś z tym zrobić? :-P

miloww - 27 Wrz 2005, 22:38

Witam
Jak kupiłem swoja Fieste - silnik 1.1 - to chodziła jak diesel. Z poczatku nie wiedziałem czemu. Okazało sie, że zawory. Regulacja mało co dała, bo krzywki na wałku rozrządku były już "ścięte". Wymieniłem wałek rozrządu i teraz muszę się wsłuchać czy silnik chodzi czy nie :) Pracuje naprawdę cichutko.
pozdr

Danio - 28 Wrz 2005, 08:53

miloww napisał/a:
Witam
Jak kupiłem swoja Fieste - silnik 1.1 - to chodziła jak diesel. Z poczatku nie wiedziałem czemu. Okazało sie, że zawory. Regulacja mało co dała, bo krzywki na wałku rozrządku były już "ścięte". Wymieniłem wałek rozrządu i teraz muszę się wsłuchać czy silnik chodzi czy nie :) Pracuje naprawdę cichutko.
pozdr

konkret to pochwal sie jeszcze ile i gdzie taka przyjemność ...cały czas sie zastanawiam co robić z tym moim "dieselkiem" marzy mi sie inny silnik...ale przez to co sie dzieje na stacjach troche mi to zapał ostudza

luby- - 28 Wrz 2005, 10:44

- i czy tylko wałek ?
Danio - 28 Wrz 2005, 11:13

miloww napisał/a:
Witam
pozdr

no i przyjedź na jakiegoś spota..poddamy Twój silniczek badaniom słuchowym :)

miloww - 29 Wrz 2005, 12:22

Cytat:
i czy tylko wałek ?

Wałek rozrządu i szklanki popychaczy. Reszta została.
Sam wałek kosztuje ok 450 zl, a szklanki 13zl/szt x8.
Więc 800-900 zl chyba wyjdzie. Mnie wyszło troche drożej, ale robiłem od razu jeszcze pare rzeczy w silniku.

luby- - 29 Wrz 2005, 12:50
Temat postu: Re: Klekot silnika
JoeMix napisał/a:
Matii-21 napisał/a:

Więc wyciągnij wnioski ze swoich obserwacji...

Ja zaobserwowałem że wszystkie psy chodza na 4 łapach, mój tez tak chodzi ale nie podoba mi się to,,, czy można coś z tym zrobić? :-P

Ktoś będzie uczył psa chodzić "inaczej" :-P