|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Czerwona dioda.
21035 - 22 Wrz 2005, 19:56 Temat postu: Czerwona dioda. Witam!
Z prawej strony (od pasażera) pod zegarkiem między przyciskami do ustawiania czasu na desce jest czerwona dioda świecąca. Zapala się czasami i nie wiem do czego służy. Po włączeniu i wyłączeniu stacyjki. Czy ktoś mi pomoże?
Cześć!
Skolmi - 22 Wrz 2005, 20:04
Pewnie od PATS'a, czyli od immobilizera.
21035 - 22 Wrz 2005, 22:36
Witam!
A jak to działa? Bo nie widzę żadnego dodatkowego wyłacznika. Czy PATS zabezpiecza przed ominięciem stacyjki?
Cześć!
KacpeRS - 22 Wrz 2005, 22:42
mi się wydaje że to jest zamyłka że masz alarm musisz popatrzeć jak i gdzie idą kable od tej diody, gdybyś miał immobilaizer to przy kluczykach powinieneś mieć specjalny bryloczek
21035 - 22 Wrz 2005, 23:14
Witam!
No właśnie - jest tylko sam jeden kluczyk. Czerwony z jakąś klapką nad uszkiem.
Cześć!
Danio - 22 Wrz 2005, 23:35
zaraz zaraz Panowie...przecież w kluczyku jest kosteczka...gdy wsiadasz do auta...przekręcasz kluczyk i czekasz...jak dioda zgaśnie wtedy odpalasz...tak sie powinno robić...dlatego np nie używa sie na codzień kluczyka matki - tego czerwonego ...on jest jakby "wypalarką" dla dorabianych kluczy i poprzez niego sie je programuje...jesli coś źle powiedziałem to niech mnie ktoś poprawi...pozdr
jackrzec - 23 Wrz 2005, 07:18
Danio napisał/a: | zaraz zaraz Panowie...przecież w kluczyku jest kosteczka...gdy wsiadasz do auta...przekręcasz kluczyk i czekasz...jak dioda zgaśnie wtedy odpalasz...tak sie powinno robić...dlatego np nie używa sie na codzień kluczyka matki - tego czerwonego ...on jest jakby "wypalarką" dla dorabianych kluczy i poprzez niego sie je programuje...jesli coś źle powiedziałem to niech mnie ktoś poprawi...pozdr |
Dobrze powiedziałeś - dokładnie tak jest. Też mam diode miedzy przyciskami w zegarku, i też mam kluczyki z czerwonymi znakami, ale jakoś w żaden sposób niezauważyłem ich działania. W instrukcji jest napisane, żeby kluczyk wkładac do stacyjki tym czerwonym końcem do góry.
Skolmi - 23 Wrz 2005, 09:20
Kasperaz21 napisał/a: | gdybyś miał immobilaizer to przy kluczykach powinieneś mieć specjalny bryloczek |
Fabryczny immo ma chip zalany w kluczyku.
21035 - 24 Wrz 2005, 13:08
Witam!
Wszystkim dziękuję, to jest PATS.
Cześć!
maerik - 24 Wrz 2005, 17:09
Smieszny koles z Ciebie, witasz sie i zegnasz w kazdym poscie
Pozdrawiam!
P.S.
PATS na bank, zeby nie bylo ze nie POMOGLEM...
JoeMix - 25 Wrz 2005, 09:03
Nie śmiej sie z kolegi ja tez kiedyś tak pisałem...
maerik - 26 Wrz 2005, 17:25
No i zaraz bedzie warn
JoeMix - 26 Wrz 2005, 18:24
No i to były ostatnie punkty pomugł jakie rozdałeś na tym forum...
Apeluje do wszystkich: PIŁEŚ? Nie pisz na forum!
21035 - 26 Wrz 2005, 23:55
Witam!
JoeMix napisał/a: |
Apeluje do wszystkich: PIŁEŚ? Nie pisz na forum! |
Przykro mi to czytać, zwłaszcza że jestem niepijący. Ostrzeżenie uważam za bezasadne.
Cześć!
maerik - 27 Wrz 2005, 00:14
21035 napisał/a: | Przykro mi to czytać, zwłaszcza że jestem niepijący. Ostrzeżenie uważam za bezasadne.
|
No to ja moze wyjasnie. Punkty "POMÓGŁ" rozdawane są tylko i wyłącznie gdy ktoś faktycznie pomoże/podsunie rozwiązanie zakładającemu wątek, a nie ot tak dla checy. To chyba jest gdzies tam w regulaminie? =]
Ale nie ma co sie przejmować - ostatnio bardzo dużo u nas ludzi z ostrzezeniami, a przeciez to minie
JoeMix - 27 Wrz 2005, 07:15
21035 napisał/a: | Ostrzeżenie uważam za bezasadne. |
Pytałeś o kontrolke na zegarach,,, a dałeś pomugł za tekst "Smieszny koles z Ciebie, witasz sie i zegnasz w kazdym poscie" albo "Nie śmiej sie z kolegi ja tez kiedyś tak pisałem..." co tez uważam za bezzasadne...
|
|